خیلی از افراد دوست دارند وارد رشته رباتیک شوند اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به رشته رباتیک علاقمند هستید حتما ادامه این محتوا را با دقت مطالعه کنید. برای اینکه بتوانید وارد رشته رباتیک شوید بایستی یکسری مهارت ها را در خودتان پرورش دهید. همچنین شما بایستی در رشته های تحصیلی مشخصی نیز مطالعات خودتان را آغاز کنید. از آنجایی که رشته رباتیک یک رشته نوین است، ممکن است خیلی از افراد نسبت به آن شناخت کافی نداشته باشند. با این حال نیازی نیست نگران این مشکل باشید، همه این موارد را ما در این محتوا برای شما شرح خواهیم داد.
چگونه وارد رشته رباتیک شویم؟
برای اینکه بتوانید وارد رشته رباتیک شوید و در این رشته مطالعه کنید بهتر است در زمان دبیرستان وارد رشته های ریاضی فیزیک شوید. بعد از آن هم بایستی در کنکور رشته ریاضی فیزیک شرکت کنید. در صورت قبولی و آوردن رتبه های مورد نیاز شما می توانید، وارد رشته رباتیک شوید. دانشگاه هایی که در ایران این رشته را آموزش می دهند شامل دانشگاه شریف، تهران، سیرجان، همدان، شاهرود و … می باشد. شما می توانید با تحصیل کردن در یکی از این رشته ها تحصیل در رشته رباتیک را به صورت آکادمیک ادامه دهید.
البته شما می توانید در کلاس های آنلاین رباتیک و یا حضوری رباتیک نیز شرکت کنید و مهارت های خودتان را در این رشته را افزایش دهید. در واقع نیازی نیست که حتما وارد رشته تحصیلی رباتیک در دانشگاه شوید، شما می توانید با حضور در کلاس های آموزشی و در نهایت گرفتن مدارک معتبر از جمله مدرک فنی حرفه ای برای شغل آینده این مسیر شغلی را انتخاب کنید. شما می توانید در کلاس های آموزش رباتیک آریانا شرکت کنید و در نهایت حتی مدرک فنی و حرفه ای دریافت کنید.
مهاجرت برای تحصیل در رشته رباتیک
اگر علاقمند به رشته رباتیک هستید و دوست دارید در این رشته تحصیل کنید، می توانید این رشته را برای تحصیل در مقاطع بالاتر و یا کارشناسی در خارج از ایران دنبال کنید. دانشگاه های بسیار عالی در سراسر دنیا وجود دارند که این رشته را برای علاقمندان آموزش می دهند. شما می توانید برای ادامه تحصیل در رشته رباتیک به کشور ها آمریکای شمالی ( کانادا، آمریکا) و اورپایی مهاجرت کنید. همچنین دقت داشته باشید که رشته هایی مثل هوش مصنوعی، که بسیار با رباتیک مرتبط هستند نیز طرفداران زیادی دارند و امکان تحصیل در این رشته ها را نیز دارید.
نرم افزار های کاربردی رشته رباتیک
- catia
- adams
- webots
- matlab
- robotworks
نرم افزار هایی که برای شما اینجا معرفی کردیم جزو مهمترین و البته پرکاربرد ترین نرم افزار های رشته رباتیک می باشد. البته که این نرم افزار ها در شاخه های دیگر مهندسی نیز کاربردی هستند با این حال به طور گسترده در رشته رباتیک کاربرد زیادی دارد. با یادگیری این نرم افزار ها شما می توانید، مهارت های خودتان را در رشته رباتیک تا سطح بالایی افزایش دهید. یادگیری این نرم افزار ها به شما کمک می کند تا بتوانید در آینده موقعیت شغلی های بیشتری نیز نسیب شما شود.
سابقهی رشتهی فنی مهندسی رباتیک در ایران کمتر از بیست سال میباشد، مهندسی رباتیک در واقع بر گرفته از رشته های مهندسی برق الکترونیک ، مهندسی مکانیک طراحی جامدات و مهندسی کامپیوتر گرایش نرم افزار میباشد. رشتهی مهندسی رباتیک از نظر پیشرفت جزو یکی از وسیع ترین رشته های مهندسی میباشد. اتوماسیون کردن بیشتر کارها توسط رباتها به سریعترشدن تولید و بالا رفتن کیفیت محصول صنعت بسیار کمک میکند. در این مقاله به مطالبی همچون چگونه مهندس رباتیک شویم ، مهارتهای مهندس رباتیک ، مهندسی رباتیک در ایران و بازار شغلی آن میپردازیم.
چگونه مهندس رباتیک شویم
افرادی که به این رشته علاقه مند هستند در دبیرستان باید در رشتههای فنی، مهندسی ادامه تحصیل دهند و دروس ریاضی، فیزیک و هندسه را خوب یاد بگیرند، تا بتوانند با شرکت در کنکور رشتهی ریاضی و فیزیک، وارد این رشته در دانشگاه شوند. همچنین میتوانید ابتدا در دانشگاه رشتههای الکترونیک، کامپیوتر و یا مکانیک را انتخاب کرده و در مقطع ارشد در گرایشهای رباتیک و هوش مصنوعی ادامه تحصیل دهید.
مهارتهای مهندس رباتیک
باتوجه به این که مهندسیرباتیک نرم افزارهای تخصصی در حوزهی خود دارد فرد به مهارتهای حل مسئله نیاز پیدا خواهد کرد و همچنین تحصیل در این رشته و انجام فعالیت در آن مستلزم هوش ریاضی خوبی میباشد. دیگر مهارتهای این رشته عبارتند از:
- داشتن دقت زیاد و توجه به جزئیات
- داشتن خلاقیت و نوآوری فردی از ابزار اولیه و اصلی برای این شغل میباشد
- داشتن تسلط کافی و علاقه در رشتههای مکانیک، الکترونیک و کامپیوتر
- آشنایی داشتن به مباحث سیستم های خودکار، تولید، طراحی ، فرآیندهای تولید ، مواد اولیه ، کنترل کیفیت
- شناسایی نیازهای مشتریان و توضیح دادن ایده ها و طرح های خود به آنها
مهندسی رباتیک در ایران
مهندسی رباتیک، رشتهای جدید در ایران میباشد، فرصتهای شغلی خوبی در بخش آموزش عالی وجود دارد. در حال حاضر بسیاری از صنایع کشور از جمله کارخانههای فولاد ، خودروسازی ، مواد غذایی و … تقریبا تمام اتوماتیک میباشند. اما متاسفانه تمام رباتها وارداتی است و در بعضی از موارد نصب ، کنترل و تعمیر آنها بر عهدهی متخصصان خارجی میباشد. شرکتهای فعال داخلی در حوزه رباتیک به واردات و در بعضی از موارد تعمیرات رباتها میپردازند.
بازار شغلی رباتیک
انتخاب شغل مناسب، به عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، مهارتها، شرایط زندگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد بستگی دارد. از عوامل محدود بودن این رشته، کم بودن تعداد اساتید مجرب و متخصص آن میباشد.
مهندسی رباتیک، در جهان و ایران یک بخش جدید و رو به رشد است. رشته تخصصی مهندسی رباتیک در کشور ما نیز چند سالی است تدریس میشود و فارغ التحصیلانی را به بازارکار ارائه میکند. داشتن تجربه و تحصیلات مرتبط با این رشته، تخصص و مهارت بالا ،آشنایی با سیستمها و نرم افزارهای کامیپوتری در استخدام و تعیین میزان دستمزد آنها بسیار مهم میباشند. میزان دستمزد مهندسان در بخش خصوصی رباتیک متفاوت میباشد، البته اطلاعات دقیقی از میزان دستمزد آنها در بخش خصوصی و دولتی کشور در دسترس نمیباشد.
اگرچه این رشته از شاخههای جدید مهندسی است، اما آیندهی روشنی خواهد داشت. در اخر اگر علاقه مند به خلاقیت و نوآوری هستید و میخواهید در زندگی و آینده بشر تحولی ایجاد کنید، مهندسی رباتیک بهترین انتخاب برای شما میباشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.