مهندسی و علم رباتیک برای ساخت ربات ها، شاخه ای میان علم و رشته های مهندسی می باشد.این علم و فناوری برای ارتقا ماشین ها برا ی جایگزینی انسان بکار می رود.
علم رباتیک چیست ؟
رباتیک، علم بررسی و مطالعه فن آوری مربوط به طراحی، ساخت و کاربرد این سازه می باشد.علم رباتیک ترکیبی از علوم مکانیک، رایانه و الکترونیک است.
به بیان دیگر رباتیک علم تولید و فن آوری ماشین های قابل برنامه ریزی با کاربرد های فراوان می باشد.
ربات چیست و انواع آن ؟
به دستگاه های الکترونیکی که کار خاصی انجام می دهد، ربات می گویند.ربات می توانند با هدف خاصی و برای انجام وظیفه خاصی طراحی و تولید شوند. چشم پوشی از تفاوت میان رباتها و انسان به هیچ وجه قابل چشم پوشی نمی باشد.
به طور مثال: ربات می تواند یک عمل خاص را بارها و با دقت فراوان انجام دهد و احساس خستگی نکند. رباتها توسط مهندسی علم رباتیک که ترکیبی از علوم مهندسی است، تولید می شوند.ربات ها می توانند دارای ساختارهای پیچیده یا ساده باشند که در هر صورت ترکیب علوم الکترونیک و مکانیک است.
امروزه در دانشگاه ها رشته ای به نام مکاترونیک که ویژه علم رباتیک است، تدریس می شود.در حال حاضر نمودار پیشرفت علم رباتیک و ساخت رباتها صعودی است.امروزه ربات هایی شبیه به انسان که می تواند ببیند و تشخیص بدهد، ساخته شده است.
با پیشرفت علم رباتیک؛ رباتی طراحی و ساخته شده است که از نظر ظاهری و حتی از نظر عواطف به انسان شبیه هستند.به گونه ای که قوه تشخیص و انجام عکس العمل مناسب را دارند.
عملکرد و فواید ربات ها
اکثر این سازه ها در کارخانجات خودروسازی، اکتشاف زیر آب ها یا در سیارات دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.
ربات ها از چند قسمت تشکیل شده اند ؟
ربات دارای سه قسمت اصلی میباشد : بخش مغز ربات که یک کامپیوتر می باشد. بخش مکانیکی که شامل موتور، تسمه، پیستون، چرخ دنده ها، چرخ ها و … است.
بخش سنسور که بینایی، صوتی، تشخیص نور، تعیین دما، اعمال تماسی و حرکتی مربوط به این بخش می باشد. یک ربات در علم رباتیک می تواند با داشتن این ۳ قسمت بسیار کاربردی تر عمل کند.
انواع ربات
امروزه گروهی از ربات ها در حال تکامل هستند که ربات های انسان نما (human robotic ) نام دارند. این رباتها قادر هستندکه اعمالی شبیه به انسان انجام دهند. بعضی از آن ها حتی دارای احساس و عواطف می باشند. برخی دیگر از آن ها بسیار ساده تر هستند و داری چرخ یا بازو می باشند. این رباتهای ساده توسط میکروکنترل ها و میکروپرسسورها کنترل می شوند.
این کنترلگر ها در واقع هماند مغز انسان عمل می کنند. نوع دیگر ی از رباتها هستند که همانند انسان و برخی از حیوانات خون گرم؛ در رویارویی با مسائل مختلف و حوادث به صورت هوشمندانه از خود واکنش نشان می دهند. یک نمونه از این رباتها، ربات مامور نامیده شده است.از جمله ربات جوشکار، رنگ زن، چاپگر یا ربات کنترل دما در صنعت و کارخانه ها کاربرد فراوان دارد.
کاربرد ربات در صنعت و بازار کار مهندس رباتیک
امروزه کمتر صنعتی پیدا می شود که از علم رباتیک و رباتها بهره ای نبرده باشد. برای مثال بازوهای رباتیکی که بی وقفه و بدون استراحت محصولات و قطعات را از نقطه ای به نقطه دیگر می برد.
با توجه به اطلاعات گفته شده مهندس رباتیک ارتباط زیادی با مهندسی مکانیک، کامپیوتر و اکترونیک دارد.این افراد با اشراف کامل در رشته های نام برده شده می توانند؛
در برنامه نویسی و تنظیم الگوریتم، طراحی مدارهای الکترونیکی، طراحی سیستم های آیرودینامکی و همچنین طراحی مدارهای کامپیوتری تبحر و تسلط کافی داشته باشد.
کار دیگر مهندس رباتیک رفع اشتباهات برنامه نویسی در رباتها و ارائه خدمات فنی به مشتریان است. برای آگاهی از تاثیر رباتیک بر کودکان مقاله مناسب ترین سن کودک برای آموزش را در این زمینه مطالعه کنید.
برای اموزش رباتیک و گذزاندن دوره های آموزشی با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید.
پس از گذراندن دوره های آموزشی و تسلط بر طراحی و ساخت در جشنواره های بین مللی رباتیک شرکت کنید.
رباتیک چیست؟ کاربرد رشته رباتیک چیه؟ رباتها شامل چند نوع هستن و از چه اجزایی تشکیل شدن؟ توی دنیای امروز که نقش تکنولوژی توی زندگی ما خیلی پررنگ شده، رباتها معنی جذابتر و مهمتری پیدا کردن. در واقع انسان با بهرهبرداری از دانشی گسترده و فناوری رباتیک، رباتهای مختلفی رو خلق میکنه. هر کدوم از این رباتها کاربرد خاصی دارن و برای کمک به انسان خلق میشن. خب حالا آموزش رباتیک از چه طریقی صورت میگیره؟ رشته رباتیک چیه؟ آیا کلاس رباتیک برای کودکان هم وجود داره؟ برای آشنایی بیشتر با این رشته با ما همراه باشید.
رباتیک چیست؟
ربات، یک وسیله مکانیکی پیشرفته هست. رباتها به دست انسان و با استفاده از قطعات مختلف ساخته میشن. در نهایت با استفاده از سیستم برنامهنویسی و مهندسی، وظیفه این رباتها تعیین شده و طبق برنامه کارهای خاصی انجام میدن. در واقع هدف اصلی از ساخت ربات، کمک به انسان در کارهای روزمره، تخصصی و یا کارهاییست که از توانایی افراد خارج هست. در این بین رباتیک به فرآیندی گفته میشه که در اون با بکارگیری علم و فناوری، یک ربات ساخته و طراحی میشه.
فناوری رباتیک و اجزای اصلی رباتها
برای آشنایی بیشتر با فناوری رباتیک، لازمه اجزای اصلی رباتها رو بشناسید. یک ربات از بدنه و قسمت کنترلی تشکیل میشه. بدنه یک ربات، ساختار و قالبی هست که برای ساخت مدنظر قرار میگیره. شاید تصور کنید بدنه یک ربات باید حتما شبیه به انسان باشه. باید بگیم که اینطور نیست. درسته که اکثر رباتهایی که در فیلمها میبینیم شبیه به انسان هستن، اما به طور کلی یک ربات ممکنه هر ساختار و بدنهای داشته باشه به طوری که شبیه به یک دستگاه باشه نه یک انسان!
دومین جزء یک ربات، سیستم کنترل یا مدیریت هست. این سیستم شبیه به سیستم عصبی مرکزی انسان ساخته شده و تمامی جنبههای یک ربات رو تحت کنترل قرار میده. در واقع فعالیت این سیستم با سنسورهای ربات آغاز میشه. سنسورها بازخورد لازم رو از محیط دریافت کرده و به واحد پردازش ارسال میکنن. اطلاعات پردازششده از طریق برنامهنویسی فیلتر شده و مطابق با برنامه مورد نظر عملکرد مناسب صادر میشه. در نهایت باید گفت رباتها دارای انواع مختلفی بوده و بر اساس نوع، دارای قطعات و اجزای مختلفی هستن.
رشته رباتیک چیست و زیرشاخههای آن
رشته رباتیک، یا مهندسی رباتیک ترکیبی از رشتههای ریاضی و کامپیوتر هست. رشته رباتیک همونطور که از اسمش پیداست، شامل دریافت دانش و اطلاعاتی هست که به منظور ساخت و تولید ربات به فرد آموزش داده میشه. برای فعالیت در رشته رباتیک، داشتن علاقه و ذهنیت بالا و خلاق الزامی هست.اگر بخوایم به طور مختصر و دقیق این رشته رو تعریف کنیم باید بگیم در این رشته طراحی، ساخت، عملیات و استفاده از رباتها، سیستمهای کامپیوتری و برنامههای لازم برای کنترل آنها و بازخوردهای حسی به کارآموز آموزش داده میشه.
این رشته از زیرشاخههای مختلفی تشکیل میشه و در واقع ترکیبی از رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک، مهندسی برق و کامپیوتر هست. در این رشته فناوریهای رباتیک و کوانتومی و همچنین شبکههای ارتباطی مورد بررسی و آموزش قرار میگیره. بنابراین شما صفر تا صد ساخت یک ربات رو آموزش میبینید.
انواع رباتها و کاربردهای آن
خب شاید بهتر باشه برای آشنایی بیشتر با کاربرد رشته رباتیک، با انواع رباتها آشنا بشید. رباتها در انواع و دستههای مختلفی ساخته میشن که در ادامه به طور مختصر توضیح میدیم:
رباتهای پرنده:
رباتهای پرنده، عملکردی شبیه به پرنده داشته و در فضا و ناسا برای بررسی شرایط مختلف (مثل شرایط زندگی در یک سیاره) مورد استفاده قرار میگیرن.
رباتهای تجاری:
رباتهای تجاری، در انجام کارهای روزمره مورد استفاده قرار میگیرن مثل سگ ربات، جاروبرقی و…
رباتهای امدادگر:
برای جستوجوی بازماندگان در بلایای طبیعی از این ربات استفاده میشه.
رباتهای آموزشی:
این رباتها، با هدف استفاده در خانه و کلاسهای آموزشی و همچنین تولید نسل بعدی رباتها ساخته میشن.
ربات انسان نما:
این دسته از رباتها کاملا شبیه به انسا بوده و قابلیت فکر کردن و احساس کردن دارن.
ربات صنعتی:
از این ربات در محیطهای صنعتی مثل خودروسازی و مونتاژ قطعات استفاده میشه.
ربات پزشکی:
این رباتها برای کارهای پزشکی ساخته شده و نمونه بارز اونها شامل ربات جراحی داوینچی و اسکلت ربات هست.
رباتهای نظامی و امنیتی:
در عملیات نظامی برای کارهای مختلف از جمله کشف مواد منفجره استفاده میشه.
رباتهای تحقیقاتی:
این رباتها برای کمک به محققها برای انجام تحقیقات استفاده میشه. به طور کلی در عملیات آزمایشگاهی کاربرد گستردهای دارن.
رباتیک کودکان چیست؟
رباتیک کودکان با هدف یادگیری اصول STEM یا علم و فناوری مهندسی و ریاضی آموزش داده میشه. در کلاسهای رباتیک کودکان صفر تا صد ساخت یک ربات به صورت ابتدایی و به زبان ساده آموزش داده میشه. شاید براتون سوال باشه بهترین سن برای شروع رباتیک کودکان چه سنی هست؟ باید بگیم که هر کودک دارای استعداد یادگیری متفاوتی با فرد دیگری هست. بنابراین همه چیز بستگی به کودک شما داره و سن دقیقی برای شروع مطرح نیست. ممکنه یک کودک قابلیت یادگیری از سن ۵ سالگی رو داشته و در مقابل یک کودک در سن ۱۰ سالگی توانایی شرکت در این کلاسها رو پیدا کنه.
سرفصلهای رشته رباتیک
مکانیک برای رشتههای مکاترونیک و رباتیک
ریاضی و مهندسی
طراحی و ساخت مدارهای الکتریکی
آموزش سیستمهای هوشمند و رباتیک
آشنایی با قطعات مختلف ربات
طریقه اتصال قطعات برای ساخت یک ربات
آموزش نرمافزارهای مرتبط برای کنترل ربات
نقشهکشی فنی و طراحی با کامپیوتر
کاربرد رباتیک و ربات ها
داشتن نقش حفاظت مانند جلوگیری از آتشسوزی
فعالیت در کارخانه به منظور پیدا کردن و حمل اقلام
فراهم کردن همنشینی برای افراد سالمند
استفاده در کارهای پزشکی و جراحی
حمل و نقل
انجام امور منزل
نجات افراد بعد از حوادث طبیعی
عملیات زمینی، هوایی و فضایی
کلاس آموزش رباتیک
همونطور که در این مطالب مطرح کردیم، کلاسهای آموزش رباتیک شامل برگزاری دورههای آموزشی برای طراحی، ساخت و ایدهپردازی ایجاد یک ربات هست. شما در کلاسهای آموزش رباتیک، به صورت مقدماتی و پیشرفته مراحل ساخت یک ربات رو از صفر تا صد فرا میگیرید. کلاسهای آموزش رباتیک کودکان و بزرگسالان باید زیر نظر اساتید مجرب و به طور کامل به همراه دورههای عملی صورت بگیره.
مجموعه آریانا، برگزارکننده کلاسهای تخصصی آموزش رباتیک به کودکان و بزرگسالان، تمام مراحل مکانیکی، عملی و برنامهنویسی برای ساخت یک ربات رو به شما آموزش میده. این مجموعه با برخورداری از اساتید مجرب و ارائه مدرک فنی و حرفه ای، برای علاقهمندان به این دورهها صفر تا صد رباتیک رو به صورت عملی و تئوری آموزش خواهد داد. برای دریافت اطلاعات بیشتر و شرکت در کلاس ها، کافیه با شمارههای درج شده در سایت تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.